Over RIOZ

Over RIOZ

De Regionale Inkooporganisatie Zorg (RIOZ) regelt de inkoop van specialistische jeugdhulp, Wmo Hulp in Natura (HIN) en Wmo Beschermd Wonen. Daarnaast verzorgen we het contractbeheer en accountmanagement voor de ingekochte hulp. Dat doen wij namens samenwerkende gemeenten in de regio Noordoost-Brabant, Meierij en Bommelerwaard.

Voor welke gemeenten werken wij?

Specialistische jeugdhulp: de hele regio Noordoost-Brabant

Deze regio bestaat uit de volgende gemeenten: ’s-Hertogenbosch, Bernheze, Boekel, Land van Cuijk, Boxtel, Meierijstad, Sint-Michielsgestel, Oss, Maashorst en Vught.

Wmo Hulp in Natura: de regio Meierij

De Meierij bestaat uit de gemeenten ‘s-Hertogenbosch, Boxtel, Meierijstad, Sint-Michielsgestel en Vught.

Wmo Beschermd Wonen: de regio Meierij en de Bommelerwaard

Op het gebied van Beschermd Wonen werken wij voor de regio Meierij en voor de Bommelerwaard. De Bommelerwaard bestaat uit de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel.

Onze missie is:

RIOZ faciliteert gemeenten in Noordoost-Brabant bij de ondersteuning van kwetsbare inwoners door specialistische hulp voor jeugdigen en volwassenen in te kopen en de hieruit voortkomende contracten te managen.

RIOZ monitort, signaleert en adviseert regiogemeenten en zorgaanbieders over trends en draagt hierdoor bij aan het realiseren van de regionale beleidsdoelstellingen. 

Onze visie is:

RIOZ is maatschappelijk betrokken en als professionele en deskundige inkooporganisatie werken wij doelgericht, efficiënt en transparant samen met de regiogemeenten en zorgaanbieders.

Hoe ziet onze organisatie eruit?

Wij werken vanuit de centrumgemeente ’s-Hertogenbosch. RIOZ heeft ongeveer 20 medewerkers. Accountmanagers, contractbeheerders, (financieel) adviseurs en ondersteuners zorgen samen voor contractmanagement en inkoop.

Uitlijning tekst
Links