Zorgmakelaar voor Gecertificeerde Instellingen

Zorgmakelaar voor Gecertificeerde Instellingen

Jeugd
5 september 2022

De regio Noordoost-Brabant gaat een zorgmakelaar inzetten voor Gecertificeerde Instellingen (GI’s), in de vorm van een pilot voor het resterende jaar 2022.

Heeft een jeugdbeschermer een casus die hij/zij moeilijk ondergebracht krijgt bij een gecontracteerde aanbieder? Dan kan de jeugdbeschermer de zorgmakelaar inschakelen.

Taken van de zorgmakelaar

In onze regio hebben we al verschillende functies die gericht zijn op het vinden van passende hulp voor jeugdigen, zoals het Regionaal Expertiseteam (RET). De zorgmakelaar gaat deze functies niet overnemen maar biedt extra hulp, specifiek voor de GI’s.

De zorgmakelaar krijgt de volgende taken:

  1. Doorbraak organiseren bij het vinden van passende hulp.
  2. Jeugdbeschermers adviseren bij niet gecontracteerde zorg.
  3. Plaatsingscoördinator JBB ondersteunen.
  4. Knelpunten bij aanbieders signaleren.

Start zorgmakelaar en looptijd pilot

De inzet van de zorgmakelaar is een pilot van de regio Noordoost-Brabant met een looptijd van 1 mei 2022 tot 1 januari 2023. Twee maanden voor het einde van de pilotperiode wordt een besluit genomen over het voortzetten van de pilot.

Nardie Claassens zal de functie van zorgmakelaar gaan invullen. Nardie is per direct gestart en kan dus vanaf nu worden benaderd voor vragen of advies. Haar mailadres is: n.claassens@s-hertogenbosch.nl.

Meer informatie

Uitgebreide informatie over deze pilot en de taken van de zorgmakelaar vindt u hier.

Uitlijning tekst
Links