Over RIOZ

De Regionale Inkooporganisatie Zorg (RIOZ) regelt de inkoop van specialistische jeugdhulp, Wmo Hulp in Natura (HIN) en Wmo Beschermd Wonen (BW).

De Regionale Inkooporganisatie Zorg (RIOZ) regelt de inkoop van specialistische jeugdhulp, Wmo Hulp in Natura (HIN) en Wmo Beschermd Wonen (BW). Daarnaast verzorgen we het contractbeheer en accountmanagement voor de ingekochte hulp. Dat doen wij namens samenwerkende gemeenten in de regio Noordoost-Brabant, Meierij en Bommelerwaard.

Uitlijning tekst
Links

Voor welke gemeenten werken wij?

Specialistische jeugdhulp: regio Noordoost-Brabant
Op het gebied van specialistische jeugdhulp werken we voor de hele regio Noord-Brabant. Regio Noordoost-Brabant bestaat uit de gemeenten ’s-Hertogenbosch, Bernheze, Boekel, Land van Cuijk, Boxtel, Meierijstad, Sint-Michielsgestel, Oss, Maashorst en Vught.

Wmo Hulp in Natura: regio Meierij
Op het gebied van Wmo Hulp in Natura werken we voor de regio Meierij. Regio Meierij bestaat uit de gemeenten ‘s-Hertogenbosch, Boxtel, Meierijstad, Sint-Michielsgestel en Vught.

Wmo Beschermd Wonen: regio's Meierij en de Bommelerwaard
Op het gebied van Beschermd Wonen werken wij voor de regio Meierij en voor de Bommelerwaard. Regio Meierij bestaat uit de gemeenten ‘s-Hertogenbosch, Boxtel, Meierijstad, Sint-Michielsgestel en Vught. Regio Bommelerwaard bestaat uit de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel.

Links

Missie 

RIOZ helpt gemeenten in Noordoost-Brabant bij de ondersteuning van kwetsbare inwoners. Dat doet RIOZ door specialistische hulp voor jeugdigen en volwassenen in te kopen en de hieruit voortkomende contracten te onderhouden. RIOZ monitort, signaleert en adviseert regiogemeenten en zorgaanbieders over trends. Zo helpt RIOZ bij het realiseren van de regionale beleidsdoelstellingen. 

Visie

RIOZ is maatschappelijk betrokken. Als professionele en deskundige inkooporganisatie werken wij doelgericht, efficiënt en transparant samen met de regiogemeenten en zorgaanbieders.

Links

Hoe ziet onze organisatie eruit?

RIOZ werkt vanuit de centrumgemeente ’s-Hertogenbosch. RIOZ heeft ongeveer 20 medewerkers. Accountmanagers, contractbeheerders, (financieel) adviseurs en ondersteuners zorgen samen voor contractmanagement en inkoop.

Links